Твоето грло е твоја моќ.

Често поставувани прашања

Септолете тотал со единствена комбинација на две активни состојки овозможува тројно дејство за третман на болното грло:

 • Брзо ја ублажува болката
 • Го намалува воспалението
 • Ги отстранува причините за инфекција (вируси, бактерии, габи).
  1. Ја отстранува причината
   
  • Антисептик
  • Локален антибиотик
  • Лизозим
  • Билки (со антисептично дејство)
  1. Ја намалува болката
   
  • Локален анестетик
  1. Ја намалува болката
  2. Ја отстранува причината
   
  • Локален анестетик
  • +
  • Антисептик
  • Локален антибиотик
  • Лизозим
  • Билки (со антисептично дејство)
  1. Ја намалува болката
  2. Го намалува воспалението
   
  • Нестероиден против-воспалителен лек
  1. Ја намалува болката
  2. Го намалува воспалението
  3. Ја отстранува причината
   
  • Нестероиден против-воспалителен лек
  • +
  • Антисептик
  Септолете тотал

  Тројно дејство

Не, Септолете тотал не содржи шеќер и е погоден за пациенти со дијабетес.

Алкохолот е вклучен во состав на овој производ како помошна состојка која допринесува за подобра растворливост на активните состојки и на тој начин подобра ефикасност и безбедност. Доколку се користи во согласност со упатството, количината на внесен алкохол е многу мала, што го прави производот погоден за употреба кај деца над 6 години.

Септолете тотал е достапен во форма на пастили и спреј. И двете форми може да се употребуваат кај возрасни и деца над 6 години. Формата може да се одбере според желбата на детето: пастилата бавно се растопува во устата, додека спрејот има брза и едноставна примена. Двете форми овозможува тројно дејство за третман на болното грло:

 • Брзо ја ублажува болката
 • Го намалува воспалението
 • Ги отстранува причините за инфекција

Често се поставува прашањето кои лекови може да се употребуваат во периодот на бременоста и доењето. Важно е да се запамти дека во овој случај секој лек може да се зема само по претходна консултација со лекар или фармацевт.

Се препорачува употреба до 7 дена. Доколку симптомите се влошат или не се ублажат по 3 дена третман или пак ако се појават и други симптоми (како покачена телесна температура), советувајте се со лекар. Исто така, советувајте се со лекар и ако состојбата се повторува или ако забележите некои промени.