Твоето грло е твоја моќ.

Производ и употреба

Септолете тотал е достапен во форма на пастили и во форма на спреј за возрасни и деца над 6 години. Бидејќи ја отстранува причината за инфекција и ги лекува болката и воспалението, соодветен е за употреба како во почетните фази на иритација на грлото, така и при болно и отечено грло.

  • брз почеток на дејство
  • клинички докажана ефикасност и безбедност
  • не содржи шеќер

Начин на употреба на Септолете тотал

Едноставно дозирање
За возрасни и деца над 6 години
Пастили: 3 до 4 пастили дневно
Спреј: 1 до 2 прскања по доза

Дозирање Возрасни и деца над 12 години Деца од 6 до 12 години
Септолете тотал пастили 1 пастила на секои 3-6 часа (не повеќе од 3-4 пастили дневно) 1 пастила на секои 3-6 часа (не повеќе од 3 пастили дневно)
Септолете тотал спреј 1-2 прскања на секои 2 часа (не повеќе од 3-5 пати дневно) 1 прскање на секои 2 часа (не повеќе од 3-5 пати дневно)

Мерки на претпазливост

Пастилите се помалку ефикасни ако ги земате веднаш пред или за време на оброците и заедно со млеко. Најефикасни се кога ќе ги растопите полека во устата без да ги џвакате.

Инструкции за употреба: 
Септолете тотал пастили
Септолете тотал спреј